Välja MC försäkring

Det kanske inte alltid är så lätt att välja MC-försäkring eftersom de finns så många olika försäkringar och försäkringsbolag att välja på. Vi ska därför här ge några tips på vad du bör tänka på när du ska välja MC-försäkring.

Vilken sorts MC-försäkring ska du välja?

Först och främst bör du ställa dig frågan vilken sorts MC-försäkring du helst vill ha, en trafikförsäkring, en halvförsäkring eller en helförsäkring. Förvisso beror det också på vilken MC-försäkring du har råd med men du bör tänka på att det kan bli ännu dyrare för dig om olyckan är framme.

Om du har köpt en riktigt billig begagnad MC kanske du nöjer dig med en trafikförsäkring eller en halvförsäkring eftersom motorcykeln inte kostat så mycket. Om du däremot har köpt en riktigt fin och relativt dyr MC är det nog bäst att teckna en helförsäkring som täcker alla sorters skador på din motorcykel oavsett hur skadorna har uppkommit. Du bör också ställa dig frågan hur mycket din MC är värd för dig. Även om du kvaddar en billig motorcykel (eller om den blir stulen) kanske du inte vill stå utan MC fast den inte var så dyr.

Välja försäkringsbolag

När du har bestämt vilken MC-försäkring du ska ha är det dags att jämföra MC-försäkringar mellan de olika försäkringsbolagen. Priserna kan skilja sig mycket åt beroende på hur gammal du är, vad för MC du har, var du bor och så vidare, men även försäkringbolagen kan ha mycket olika priser för just din premie. Även om du har en polare som har en billig MC-försäkring hos ett visst bolag kanske den försäkringen inte är billigast för just dig. Därför bör du jämföra MC-försäkringar genom att kontakta försäkringsbolagen för att hur mycket just du måste betala med de förutsättningar du har. Du bör även ta reda på vad de olika MC-försäkringarna innehåller och inte enbart stirra dig blind på priset.

Publicerad i