Helförsäkring eller halvförsäkring?

När du har skaffat en motorcykel står du inför det svåra beslutet om du ska skaffa en halvförsäkring eller en helförsäkring till din MC. Vilken MC-försäkring du ska välja beror på hur mycket du vill betala, hur mycket din motorcykel kostar och hur rädd du är om sin MC.

En helförsäkring för MC är dyrare än en halvförsäkring eftersom helförsäkringen även innehåller en vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ger ersättning för alla slags skador på din MC vilket är guld värt om olyckan är framme. Det finns ändå de som tecknar en halvförsäkring för MC eftersom den är billigare. Du sparar förvisso pengar om du väljer en halvförsäkring, men det kan tyvärr bli desto dyrare om du har otur och kvaddar din MC.

Om du har köpt en ny dyr MC bör du välja en helförsäkring för annars kan det bli väldigt dyrt för dig om din motorcykel skadas och du måste reparera den, för att inte snacka om hur dyrt det skulle bli om du kvaddar MC:n helt. Om du däremot har en riktigt billig gammal MC i halvdant skick kan det kanske räcka med en halvförsäkring, för om den blir skadad kanske du inte bryr dig så mycket och om den kvaddas helt kanske du hellre köper en ny begagnad motorcykel än att laga den.

Om du verkligen är rädd om din MC och inte skulle kunna tänka dig att leva utan den bör du teckna en helförsäkring oavsett om den är dyr eller inte.

Publicerad i